Bewustwording, focus en minder stress

Een afspraak afzeggen omdat je moe bent, terwijl je best wilde gaan. Een keer nee zeggen als de juf vraagt om extra huiswerk met je kind te maken. Genieten van een overheerlijke cappuccino terwijl er nog zoveel klusjes gedaan moeten worden. En dit alles zonder schuldgevoel of angst wat andere daarvan zullen vinden?

Wij bieden vanuit Praktijk Refocus trainingen en individuele therapeutische begeleiding en coaching aan jongeren, volwassenen en opvoeders die vastlopen door de vele prikkels, verplichtingen, verwachtingen en eisen vanuit de hedendaagse maatschappij. Hierdoor kan je overwerkt raken, continue gestrest voelen, angsten ontwikkelen, onzeker gaan voelen, een ‘vol hoofd’ hebben, je eigen wensen en behoeften uit het oog verliezen, lichamelijke klachten ontwikkelen, etc. etc.
Door onze begeleiding krijg je inzicht in eigen triggers en hoe je hiermee kan omgaan, kom je erachter wat voor jou belangrijke waarden zijn en hoe je hiernaar kan leven. Hiervoor gebruiken wij alleen wetenschappelijk bewezen (evidence based) methoden en tools waar wij ook zelf persoonlijke ervaring mee hebben. Zo combineren wij wetenschap met onze werkervaring, persoonlijke ervaring én onze overtuiging van wat echt werkt. We maken onder andere gebruik van oplossingsgericht coachen, motiverende gespreksvoering, ACT (Acceptatie Commitment Therapie) en Mindfulness gebaseerde methoden gericht op gedragsverandering.

8 Thema's

De belangrijkste thema’s hebben we gebundeld in 8 hoofdthema’s die zowel in de individuele als de groepsbegeleiding terugkomen. De volgorde en duur verschilt telkens en is maatwerk.

Verandering vindt niet alleen plaats door onze gesprekken, maar vragen ook veel van jou. Je zal daarom ook thuis aan de slag gaan met verschillende afwisselende opdrachten. Ook via Instagram geven we je tips, oefeningen en reminders om dagelijks te werken aan bewustwording en de verandering die jij voor ogen hebt.

Wat kan het jou opleveren?

Beter omgaan met stressvolle situaties en tegenslagen

Eigen grenzen (h)erkennen

Minder piekeren

Bewuste keuzes maken

Meer ontspannen en genieten

Meer energie

Betere concentratie en efficiënt werken

Partner
Bewust ouderschap

Gebaseerd op het programma en werkboek ACTief opvoeden van Denise Matthijssen. Voor alle ouders die vastlopen of zoekende zijn binnen de opvoeding, ouderlijke stress ervaren, moeite hebben met alle ballen hooghouden of voor extra uitdagingen staan bij hun kind(eren). Doen wat werkt voor jou en je kind. In 6 sessies leer je samen met andere ouders wat Bewust Ouderschap voor jou betekent en hoe je meer rust en ontspanning in het ouderschap kan krijgen. Zo gaan we tijdens de training: - stil staan bij de stress en dagelijkse hectiek van het ouderschap; - leren hoe we met bewuste aandacht aanwezig kunnen zijn bij onze kind(eren); - onderzoeken hoe we beter kunnen omgaan met onze eigen emoties én behoeften; - ons vermogen trainen om minder te reageren vanuit automatische reactiepatronen; - uitzoeken welke kernwaarden je hebt en hoe je dit binnen de opvoeding als leidraad kan gebruiken. Vergoede zorg binnen gemeente Zaanstreek-Waterland is mogelijk voor ouders van kinderen <18 jaar.

Partner
Volwassenen in balans

Gebaseerd op het programma en werkboek ACT in balans van Denise Matthijssen. Ervaar je veel stress? Loop je achter de feiten aan en kost het je continue moeite om alle ballen hoog te houden? Wellicht is onze individuele of groepsbegeleiding ACT in balans wat voor jou? In 8 sessies ga je op verschillende leefgebieden leren MEER te doen wat jou energie geeft en MINDER te doen wat alleen energie kost. Dit ga je bij ons leren door bewustwording van eigen processen, inzicht in jouw waarden en vaardigheden te ontwikkelen in het omgaan met moeilijkheden. Vaak zijn er financiële mogelijkheden via de werkgever binnen het loopbaanbudget of preventief ter voorkoming van burn-out.

Partner
Jongeren (14+)

Gebaseerd op het programma en werkboek ACT your way van Denise Matthijssen. Doe jij wat je wilt doen? Of doe jij wat je NIET wilt doen? Heb jij wel eens last van stress? Door je thuissituatie? Of je school? Of misschien wel door van alles wat er op je af komt? Wil jij ontdekken wat bij je past? Jezelf ontwikkelen? Je eigen oplossingen vinden in stressvolle en uitdagende situaties? Dan is deze training iets voor jou! In 12 sessies krijg je inzicht in eigen kwaliteiten en gevoeligheden, zicht op jouw wensen en behoeften én ontwikkel je vaardigheden voor het omgaan met stressvolle en uitdagende situaties. Leidraad van de training: - Waar wil ik heen? - Wat zit mij nog in de weg? - Wat heb ik nodig onderweg? - Hoe blijf ik op koers? De training is zowel individueel als in een groep bij ons te volgen. Vergoede zorg binnen gemeente Zaanstreek-Waterland is mogelijk tot 18 jaar.

jongeren - opvoeders - volwassenen

Interesse in onze trainingen?

Geef je e-mailadres aan ons door als je geïnteresseerd bent!
Dan houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen, data en tijden.